Werken - Reisverslag uit Milaan, Italië van Michiel Esschert - WaarBenJij.nu Werken - Reisverslag uit Milaan, Italië van Michiel Esschert - WaarBenJij.nu

Werken

Door: michielvandenesschert

Blijf op de hoogte en volg Michiel

09 September 2011 | Italië, Milaan

Daar zit je dan s'ochtends lekker achter je bureatje niks te doen, hopend op een dag niks doen. Lekker betaald niks doen.

Gister had ik al iemand weggestuurd met een Paspoort waar geen stamp in stond, aangezien ik niet wist of dat nou goed was of niet. Maar, daar kwam nog bij dat ik liever lui dan moe ben.

Dus ik zit lekker niks te doen en om 09:00 komt er een stel binnen met een jongen bij zich. Ik zag meteen aan die man dat dit die vent was met dat vreemde niet Italiaanse paspoort die ik gister had weggestuurd. Okay, ik ga nu doen alsof ik hard aan het werk ben anders wordt hij straks weer naar mij gestuurd. Ik kan hem natuurlijk niet weer wegsturen anders blijf ik dit probleem hebben. Of zal ik hem toch weer wegsturen? Dan heb je kans dat ze morgen niet meer terugkomen en dan hoef ik het niet op te lossen?

Helaas, werden ze doorgestuurd naar mij. Ik heb weer verteld dat er geen stamp in staat dus dat die ene jongen niet in Italie kan verblijven, en als hij dat toch wilt hij een Permesso di Soggiorno moet aanvragen. Probleem opgelost! pffff, moest bijna werken!
Niets bleek minder waar. Hij, zo vertelde hij, had in Rome gewoond en er was niks aan de hand met zijn paspoort in Rome. Kut hij spreekt Italiaans. Nu moet ik ook nog alles uitleggen! Na alles uitgelegd te hebben werd hij nog brutaal ook. "Sorry hoor mevrouw, maar als ik in Rome heb gewoond zonder problemen waarom zou ik dan her opeens een stamp in mijn paspoort moeten hebben?" Ik vertelde dat het zo werkt hier. "Dus in hier werkt het zo en in Rome anders?" Ik begrijp het al, zei hij. Het is niet het zelfde land. Rome is niet Italie. Werkt U soms alleen met niet - europeanen? Want als dat het geval is begrijp ik al waarom ik volgens u een stamp in mijn paspoort moet hebben. Maar aangezien ik van Europa ben hoeft dat niet, is niet erg dat ik u dat moet uitleggen. Wat een brutaliteit! Nou ja, ik geef hem wel een papiertje, dan mag hij die invullen en ben ik er vanaf. Na 10 minuten lekker praten met mijn collega staat hij weer voor mijn neus, dit keer met de vraag of het zo goed is. Weet je ik stuur hem lekker naar mijn collega, dacht ik. Na ongeveer 5 minuten zie ik hem tevreden weglopen.